De 6 på Eventyr - er du Rfaren?
Af Martin Schmidt-Nielsen og Morten Juul - 9/5-00
 
 

Beskrevet af Max Møller

Denne gang er vi ovre i et pastichescenarie, der går hele vejen. Der tages dybt pis på Dungeons & Dragons med de tåbelige hulesystemer og kampen om at få flest XP eller RfP, som det hedder på dansk - deraf undertitlen "Er du Rfaren?"

Den onde magiker Bargle er vendt tilbage for at få hævn over alle de eventyrgrupper, der gennem tiden har spændt ben for hans planer. Denne gang er planen at lokke spilpersonerne til hans dungeon, så han kan slå dem ihjel og dermed få erfaringspoint. Samtidig vil han stjæle eventyrernes værdier og udstyr, som han vil bruge til at stable en stor hær på benene, så han kan indtage verden.

Det er baseret på den danske udgave af D&D, som udmærker sig ved tåbelige og grinagtige oversættelser af spillets engelske termer. Og stemningen er intakt med et så godt som nøjagtigt D&D-layout samt standard personark, der skal udfyldes i hånden.

Scenariet bæres oppe af, at spillerne og spillederne har lyst til at rave over rollespillets barndom. Der er ikke andet at komme efter, idet plottet er hamrende lineært og ganske uinteressant til andre formål. Det handler ligeså meget om at opføre sig som en "typisk" D&D-spiller, som det handler om at rollespille scenariet.

Scenariet blev spillet på Fastaval 97

Sværhedsgrad fra 1-5: 1. Det handler udelukkende om at udleve de tåbelige klicheer omkring D&D, og det kræver selvsagt ikke det helt store.

Hent scenariet her (3,2 mb, pdf-format, zip-pakket)


Martin om sig selv

Jeg er 25 år og dimitterer som bibliotekar sommeren år 2000. Jeg har spillet rollespil i mange år, og på et tidspunkt var jeg medlem af bestyrelsen i Odder Rollespil Klub.

Mine interesser i rollespil spænder vidt, og jeg har således beskæftiget mig med en række forskellige rollespil. Jeg har dog præference for fantasy-spil, hvor der er mulighed for at være den ondeste skurk eller helten med den skinnende rustning og choppesværdet. Hvor meget jeg end holder af rollespil, har jeg dog lagt det på hylden til fordel for Warhammer Fantasy Battle, som er knap så tidskrævende.

Jeg har kun skrevet ét scenarie, som er blevet spillet på en rollespilskongres, og det var De 6 på Eventyr (med jeres allesammens Morten Juul), som i grunden var et udslag af trangen til at genopleve konfirmationstidens hack'n'slash-scenarier. Det var meget sjovt dengang, og det er det for så vidt også nu - man skal bare ha' nogle bajere først. Go figure!


Morten om sig selv

Jeg er 26 år og mangler godt et år af journalistuddannelsen.

Jeg begyndte at spille rollespil i 1988, hvor jeg stiftede bekendtskab med gode, gamle D&D. I januar 1990 blev jeg så medlem af ORK, Odder Rollespil Klub, hvor vi spillede en del AD&D, og det er i en eller anden forstand disse oplevelser, der inspirerede mig til De 6 på Eventyr.

Efterhånden spiller jeg kun rollespil på conner, trist nok. På nær "kamp og kage" i tidernes morgen har jeg kun deltaget i en lille håndfuld lives.

Udover at være redaktør på dette rollespilsmagasin har jeg gennem tiden skrevet fem-seks scenarier og været med til at arrangere Fastaval og ORKON. Jeg er desuden medlem af Dogme 98.