Sort
Af Adam Bindslev - 13/1-00
 
 

Beskrevet af Morten Juul

Sort foregår i byen Devotienne i året 1531. De fem spilpersoner er alle tilrejsende til denne Frankrigs mest vidunderlige by. Det viser sig dog hurtigt, at der ligger et mysterium under overfladen. For lang tid siden voldtog byens leder, baronen, en ung kvinde, som nu hjemsøger ham fra den krypt, hun blev levende begravet i. Hun truer med at bryde ud og som hævn sprede pest over det ganske land.

Systemet er en udvikling af Total Fusion, som er et freeware-system, der er frit tilgængeligt på nettet. Men der er en kort regelgennemgang bagerst i scenariet, så du behøver slet ikke at gå i gang med at downloade noget som helst. Det eneste, der er påkrævet, er, at du har et sæt tarot-kort. De skal bruges i scenariet og kan meget vanskeligt undværes.

Historien er simpel, men god og velunderbygget, og den har både dybde og moral. Der er meget åbne rammer, som underbygges af en velbeskrevet setting. Og selv om en del er forholdsvis lige ud af landevejen, løser spillerne kun opgaven, hvis de tænker sig godt om.

Scenariet blev spillet på Fastaval 99.

Sværhedsgrad fra 1-5: 3. Scenariet giver stort set sig selv, da det grundigt beskriver byen, baronens slot og andre steder af interesser for spillerne, som spillederen kan ty til, alt efter hvad spillerne gør. Dog skal spillederen nok forberede sig på, at arbejde lidt med spillernes bevæggrunde til at følges ad og arbejde sammen for at løse opgaven, da det ikke er beskrevet i særlig høj grad i teksten.

Hent scenariet her (750 kb, pdf-format, zip-pakket)


Adam om sig selv

Jeg er 26 år gammel og uddannet bibliotekar. Arbejder for tiden for The Dialog Corporation i Århus som sælger og underviser i brug af informationsdatabaser.

Startede med at spille rollespil i 1991 og har været en del af foreningslivet i København siden 1992, hvor jeg blev medlem og senere næstformand for rollespilsforeningen Erebor. Stod som en af hovedmændene bag Kulturby projektet "Ud af Dragens Skygge."

Har endvidere været chefredaktør for Rollespilsmagsinet Fønix og redaktionsmedlem for det hedengange X3M. Har været medlem i Selskabet til afholdelse af Viking Con og skrevet en del scenarier til samme con.

Er på nuværende tidspunkt med i arrangørgruppen for Fastaval 2000.